השתלת שיניים לחולי סכרת

כשמדובר בהחלפת שיניים טבעיות, אם בשל הצורך לעקור שיניים או עקב מחלות חניכיים שפגעו בשיניים, שתלים דנטליים הם הפתרון היעיל במצבים אלה. עם זאת, אנשים הסובלים ממחלת הסוכרת, חייבים לבדוק עם רופא השיניים, האם אפשרות להשתלת שיניים רלוונטית בעבורם.

 

מהו תהליך השתלת שיניים לחולי סכרת?

שתלים דנטליים הם שורשי שיניים מלאכותיים, המחליפים את שורש השן הטבעי, ומוחדרים  בהליך כירורגי לתוך החניכיים ולעצם הלסת. בתהליך ריפוי שנמשך חודשים, השתל מתמזג עם הרקמות החיות של הפה, ומאפשר לשתל לתפקד בדיוק כמו שורשי שיניים טבעיים. כאשר הם במקום, שתלים דנטליים יכולים לתמוך בכתרים דנטליים בודדים, גשרים דנטליים, תותבות חלקיות או תותבות מלאות.

השתלת שיניים לחולי סכרת - מרפאת שיניים דר אלכסנדר בקרית אונו
השתלת שיניים לחולי סכרת - מאמר מטעם מרפאת שיניים דר אלכסנדר בקרית אונו

האם מחלת הסוכרת מונעת מלבצע השתלת שיניים?

אצל אנשים החולים בסוכרת תהליכי ההחלמה והריפוי של הגוף הם איטיים. מחלת הסוכרת גורמת לעלייה ברמת הדם בגוף, וזו פוגעת במערכת החיסון, ומקשה על תהליכי החלמה. רמות גבוהות של סוכר בדם פוגעות בזרימת הדם ועלולות לפגוע בתהליך הריפוי בחלל הפה, ובתהליך הבנייה והשימור של עצם הלסת.

מכיוון שהשתל הדנטלי מוחדר לעצם הלסת, העצם צריכה להיות חזקה וצפופה, באופן שתיתן תמיכה יציבה לשתל. למרות האתגרים הפוטנציאליים שמציבה מחלת הסוכרת, אנשים עם סוכרת מסוג 1 או סוג 2 יכולים לעבור תהליך של השתלת שיניים כל עוד הם נמצאים בטיפול והשגחה רפואית מבוקרת,  ושומרים על רמות סוכר מאוזנות בדם.


מה חשוב לבדוק לפני טיפולי שיניים לסוכרתיים?

כשמטופל סוכרתי מחפש מרפאת שיניים, חשוב מאוד שיבדוק האם יש לרופא ניסיון ספציפי בהשתלות שיניים לחולי סוכרת. רק רופא שיש לו ותק רב בתחום יוכל לייעץ לגבי התאמת התהליך הכירורגי למטופל.

רופא מנוסה, יקיים את כל הבדיקות הנדרשות – בדיקת בריאות החניכיים, בדיקה של עצם הלסת ואיכותה, יקבל את תמונת המצב הרפואית של המטופל וכל ההיסטוריה הרפואית, לרבות תרופות שהמטופל לוקח באורח קבע. רק לאחר שתהיה בידיו התמונה הכוללת, יציע רופא השיניים את הטיפול המתאים ביותר, ואת האפשרויות להגדלת סיכויי ההצלחה של ההשתלה.

מחקרים מראים, כי אחוזי ההצלחה של השתלות שיניים בקרב חולי סוכרת, ששומרים על רמת סוכר מאוזנת, דומים מאוד לאחוזי ההצלחה באוכלוסייה הכללית


שיטת ההשתלה המומלצת לחולי סוכרת – השתלת שיניים ממוחשבת

השתלת שיניים ממוחשבת מאפשרת לרופא השיניים דיוק מרבי בעת החדרת השתלים במקום המתוכנן. שיטה זו מסייעת לשיפור הריפוי והשתרשות השתלים. השיטה מתחילה בבדיקות הדמיה ממוחשבות של הלסת, כמו CT או MRI.

 לאחר מכן, הרופא משתמש בתוכנת מחשב ליצירת דגם תלת ממד של חלל הפה. הדגם מאפשר לרופא הכירורג לתכנן את התהליך, מתחילתו ועד סופו, לרבות מיקום השתלים, המבנה שלהם והשיניים החדשות. בשלב הבא, התוכנה יוצרת תכנית ניתוח מפורטת, שמסייעת לרופא לבצע את הליך ההשתלה.
שיטה זו מפחיתה את הסיכון לזיהומים, מקצרת את זמן ההחלמה ותורמת לשיעור הצלחה גבוה יותר של השתלות בקרב חולים סוכרתיים.


איך להגדיל  הסיכוי להשתלת שיניים מוצלחת?

מטופלים סוכרתיים וגם מטופלים שאינם סובלים מסוכרת יכולים להגדיל את סיכויי ההצלחה של ההשתלה אם יקפידו על ההנחיות שלהלן:

להקפיד ולמלא אחר הוראות הרופא – רופא השיניים ינחה את המטופל על אופן השמירה על היגיינת הפה לאחר תהליך ההשתלה. מטופלים סוכרתיים יידרשו להשתמש בשטיפות חיטוי ובנטילת אנטיביוטיקה, בשל תהליך ריפוי איטי באזור השתל.

להקפיד על שגרה של היגיינת הפה – כלל ברזל, לצחצח שיניים פעמיים ביום, שתי דקות בכל צחצוח.

להימנע ממאכלים מתוקים ומשתיה קלה – מזנות ומשקאות אלה מגבירים את התרבותם של החיידקים המזיקים לבריאות השיניים והפה.

להקפיד על תזונה מאוזנת – לצרוך פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות. להימנע מלאכול מאכלים קשים.

להגיע לטיפול אצל השיננית – פעם בשלושה חודשים מומלץ להגיע לטיפול אצל השיננית, לצורך הסרת אבנית ופלאק.

להגיע לבדיקה אצל רופא השיניים – אחת שלושה חודשים מומלץ להגיע לרופא השיניים על מנת שיבדוק את מצב הפה והשיניים. רק כך ניתן למנוע התפתחות של זיהומים ומחלות חניכיים.

 בדיקות סדירות חשובות עוד יותר לאחר טיפול השתלת שיניים כדי לעקוב אחר ההתקדמות ולוודא שאין בעיות.

השתלת שיניים לחולי סכרת - במרפאת שיניים דר אלכסנדר
השתלת שיניים לחולי סכרת - מאמר של מרפאת שיניים דר אלכסנדר בקרית אונו

האם מטופלים סוכרתיים ללא עצם יכולים לעבור השתלת שיניים?

על מנת שהשתלות שיניים יצליחו, צריכה להיות עצם מספקת בלסת כדי לתמוך בשתל. העצם בלסת משמשת כעוגן לשתל ומעניקה יציבות ותמיכה. אם למטופל שהוא חולה סוכרת או לכל מטופל אחר, אין די  עצם בלסת, נשקלת אפשרות של  השתלת עצם, להגדלת כמות העצם בלסת. בתהליך זה, ניתן להשתמש בעצם סינתטית לבניית עצם הלסת (למידע נוסף על השתלת שיניים ללא עצם >>>)

במקרים בהם העצם בלסת העליונה אינה מספקת, ניתן לבצע הרמת סינוס. פעולה זו כוללת הרמת קרום הסינוס והנחת חומר השתלת עצם מתחתיו כדי להגדיל את גובה עצם הלסת העליונה.

חולי סוכרת יכולים לעבור את כל טיפולי השיניים, רק בתנאי שהם שרמת הסוכר בדמם מאוזנת. חשוב ליידע את רופא השיניים בכל שינוי במינון התרופות, או בעלייה ברמת הסוכר בדם. סוכרת עלולה להשפיע על תהליך הריפוי, ולכן תכנון וניהול קפדניים הם קריטיים.

חולי סוכרת חייבים לעקוב בקפדנות יתירה, אחר המלצות הרופא והנחיות לטיפול לפני הניתוח ולאחריו כדי למזער את הסיכון לסיבוכים.

ד"ר אלכסנדר

מרפאת ד"ר אלכסנדר היא מרפאת שיניים רב תחומית העוסקת בשיקום הפה, השתלות דנטליות וטיפולי אסתטיקה דנטלית.
המרפאה חדשנית ומאובזרת במיטב הציוד הטכנולוגי המתקדם, ומטפלת בגישה רפואית ייחודית גם במטופלים בעלי מחלות רקע ומטופלים הנוטלים תרופות, אשר נדרשים לתשומת לב מיוחדת בטיפולי השיניים.

האם המאמר עזר לך להבין את הנושא?
השתלת שיניים לחולי סכרת - דר אלכסנדר - קרית אונו

השתלת שיניים | טיפולי שורש | סתימות | עקירה כירורגית | שיננית

לוגו אלכסנדר צבעוני פוטר

לייעוץ התקשרו:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
דר אלכסנדר - מרפאת שיניים בקרית אונו

מרפאת שיניים ד"ר אלכסנדר

צוות מרפאה דר אלכסנדר

מאמרים נוספים שיעניינו אותך לקרוא