האם שתל יכול ליפול

האם שתל יכול ליפול – כל התשובות במקום אחד

שתלים דנטליים הם הפתרון המתקדם, היעיל והנוח ביותר להחלפת שיניים חסרות. אחוזי ההצלחה של השתלה דנטלית הם יוצאי דופן, ומגיעים עד ל – 98%.
כששן חסרה, בריאות הפה עלולה להיפגע ולהשפיע גם על הבריאות הכללית. לכן, יש צורך בריאותי ופונקציונלי למלא את החלל שנוצר, בשתל דנטלי, המדמה את צורתה ותפקודה של השן הטבעית.

מהו שתל דנטלי?

השתל מורכב מכמה חלקים, המתפקדים יחד כשן טבעית לכל דבר. חלקו התחתון של השתל, צורתו כצורת בורג, והוא מוברג בהליך כירורגי לתוך עצם הלסת. חלק זה ממלא את מקומו של שורש השן הטבעי. מעל השתל יוברג הכתר, הנמצא מעל קו החניכיים ומשמש כתחליף לשן עצמה. הכתר מתחבר לשורש השן באמצעות מחבר, שמוברג לתוך שתל השורש, ובולט מעל קו החניכיים, כך שמתאפשר להבריג עליו את הכתר. כל חלקי השתל עשויים מחומרים איכותיים וחזקים, תואמים ביולוגית, בדרך כלל טיטניום או זירקוניה, שהוכחו כחומרים עמידים וחזקים לאורך שנים ארוכות.
חשוב להדגיש, כי שורש השן המוברג לתוך עצם הלסת, מוטמע לתוך העצם בתהליך שנקרא אוסאואינטגרציה, באופן שהוא הופך להיות חלק ממנה ומשמש כבסיס איתן ויציב לכתר השן.

האם שתל יכול ליפול - מאמר מרפאת שיניים דר אלכסנדר
האם שתל יכול ליפול - מאמר דר אלכסנדר

האם שתל יכול ליפול?

הסבירות ששתל ייפול, היא מזערית, מכיוון שהשתל הדנטלי מוטבע בתוך העצם ומיוצב בתוכה. שתלים דנטליים, שמותקנים ומתוחזקים כראוי, מחזיקים לרוב, לאורך שנים.
יש פעמים שמטופל מדווח על שתל שנפל, אבל בברור עם רופא השיניים מסתבר, שלשתל לא קרה דבר, אלא הכתר הוא זה שזז ממקומו. במקרה כזה, אפשר לחזק את הכתר אל המחבר.

עם זאת לעיתים, אמנם נדירות, השתלה יכולה להיכשל. מקרים כאלה, הם מאוד לא סבירים אם ההשתלה נעשתה על ידי רופא שיניים מנוסה ומיומן. רופא שיניים שיש לו ניסיון רב בהשתלות, יבחר את סוג השתל המתאים ביותר למטופל, יבצע את ההליך בצורה מדויקת ומקצועית, וייתן לו הנחיות ברורות לטיפול לאחר ההשתלה. רופא שיניים מנוסה מבין את החשיבות של בחירת החומרים הנכונים והטכניקות המתקדמות ביותר, על מנת להבטיח את הצלחת הטיפול.


מהן הסיבות לכשל של שתל דנטלי?

כישלון של שתל יכול להיות תוצאה של טיפול ותחזוקה לא נאותים או מסיבות הקשורות לטיפול עצמו. בין הסיבות העיקריות לכישלון ההשתלה:
אובדן עצם –  תהליך זה קורה, כשיש הפרעה באספקת הדם לעצם הלסת, אם כתוצאה מטראומה, או מדלקת בחניכיים או מחלת חניכיים. כל מצב שגורם לספיגת עצם עלול לגרום לשתלים דנטליים להיכשל. שתלים דנטליים דורשים כמות מספקת של עצם כדי להיקלט ולהישאר יציבים לאורך זמן. אובדן עצם פוגם ביציבות השתל ויכול לגרום לכשל בטיפול.


זיהום –  הוא גורם מוביל לכישלון שתלים דנטליים. זיהום יכול להתרחש במהלך הניתוח או לאחריו, ולפגוע בקליטת השתל בעצם.


עומס ולחץ יתר-  לעיסה של מזון קשה, במיוחד בשלב תהליך הריפוי או חריקת שיניים, יכולים להפעיל לחץ רב על השתל, ולגרום לשחיקה או לשבר.
לחץ יכול להיגרם גם כתוצאה מתכנון לקוי של מיקום השתלים, באופן שחלוקת העומסים נפגמת, ועלולה להוביל לעומס יתר על שתלים מסוימים.


איכות השתל –  שימוש בחומרים באיכות נמוכה או בשתלים שאינם מתאימים למבנה הלסת יכולים להשפיע על יציבות השתל.


מיקום השתל – תכנון ומיקום השתל במיקום לא נכון, כמו באזור שאין מספיק עצם, השתל לא יוכל להיטמע בעצם, והוא עלול להשתחרר וליפול.


שימוש בטכנולוגיות מיושנות – אינו מאפשר לתכנן טיפול מדויק ומוקפד, ובכך להשפיע על היתכנות של אי קליטת השתל.


בעיות בריאות – מחלות כמו סוכרת או מחלות אוטואימוניות, יכולות להשפיע על תהליך הריפוי ולפגוע בקליטת השתל.


תחזוקה וטיפול לא נאות –  אי שמירה על היגיינת פה טובה, חוסר בביקורות תקופתיות אצל רופא השיניים והשיננית, יכולים להוביל להצטברות רובד חיידקי ולזיהום, שיגרמו לפגיעה בעצם. עצם לא מספקת לא תוכל להחזיק את השתל.

האם שתל יכול ליפול? הסבירות ששתל ייפול, היא מזערית, מכיוון שהשתל הדנטלי מוטבע בתוך העצם ומיוצב בתוכה. שתלים דנטליים, שמותקנים ומתוחזקים כראוי, מחזיקים לרוב, לאורך שנים. יש פעמים שמטופל מדווח על שתל שנפל, אבל בברור עם רופא השיניים מסתבר, שלשתל לא קרה דבר, אלא הכתר הוא זה שזז ממקומו. במקרה כזה, אפשר לחזק את הכתר אל המחבר. עם זאת לעיתים, אמנם נדירות, השתלה יכולה להיכשל. מקרים כאלה, הם מאוד לא סבירים אם ההשתלה נעשתה על ידי רופא שיניים מנוסה ומיומן. רופא שיניים שיש לו ניסיון רב בהשתלות, יבחר את סוג השתל המתאים ביותר למטופל, יבצע את ההליך בצורה מדויקת ומקצועית, וייתן לו הנחיות ברורות לטיפול לאחר ההשתלה. רופא שיניים מנוסה מבין את החשיבות של בחירת החומרים הנכונים והטכניקות המתקדמות ביותר, על מנת להבטיח את הצלחת הטיפול. מהן הסיבות לכשל של שתל דנטלי? כישלון של שתל יכול להיות תוצאה של טיפול ותחזוקה לא נאותים או מסיבות הקשורות לטיפול עצמו. בין הסיבות העיקריות לכישלון ההשתלה: אובדן עצם - תהליך זה קורה, כשיש הפרעה באספקת הדם לעצם הלסת, אם כתוצאה מטראומה, או מדלקת בחניכיים או מחלת חניכיים. כל מצב שגורם לספיגת עצם עלול לגרום לשתלים דנטליים להיכשל. שתלים דנטליים דורשים כמות מספקת של עצם כדי להיקלט ולהישאר יציבים לאורך זמן. אובדן עצם פוגם ביציבות השתל ויכול לגרום לכשל בטיפול. זיהום - הוא גורם מוביל לכישלון שתלים דנטליים. זיהום יכול להתרחש במהלך הניתוח או לאחריו, ולפגוע בקליטת השתל בעצם. עומס ולחץ יתר- לעיסה של מזון קשה, במיוחד בשלב תהליך הריפוי או חריקת שיניים, יכולים להפעיל לחץ רב על השתל, ולגרום לשחיקה או לשבר. לחץ יכול להיגרם גם כתוצאה מתכנון לקוי של מיקום השתלים, באופן שחלוקת העומסים נפגמת, ועלולה להוביל לעומס יתר על שתלים מסוימים. איכות השתל - שימוש בחומרים באיכות נמוכה או בשתלים שאינם מתאימים למבנה הלסת יכולים להשפיע על יציבות השתל. מיקום השתל – תכנון ומיקום השתל במיקום לא נכון, כמו באזור שאין מספיק עצם, השתל לא יוכל להיטמע בעצם, והוא עלול להשתחרר וליפול. שימוש בטכנולוגיות מיושנות – אינו מאפשר לתכנן טיפול מדויק ומוקפד, ובכך להשפיע על היתכנות של אי קליטת השתל. בעיות בריאות - מחלות כמו סוכרת או מחלות אוטואימוניות, יכולות להשפיע על תהליך הריפוי ולפגוע בקליטת השתל. תחזוקה וטיפול לא נאות - אי שמירה על היגיינת פה טובה, חוסר בביקורות תקופתיות אצל רופא השיניים והשיננית, יכולים להוביל להצטברות רובד חיידקי ולזיהום, שיגרמו לפגיעה בעצם. עצם לא מספקת לא תוכל להחזיק את השתל
האם שתל יכול ליפול - מאמר מקצועי - דר אלכסנדר

מה אפשר לעשות כדי למנוע נפילת שתלים?

על מנת להגדיל  את סיכויי ההצלחה של השתל, חשוב להקפיד על ההנחיות שלהלן:

לבחור ברופא שיניים מנוסה – שיש לו ניסיון רב ומיומנות בהשתלות שיניים. רופא מיומן יידע להכין תוכנית מותאמת אישית על בסיס בדיקות מוקדמות של הפה, השיניים ועצם הלסת; רופא שיניים מנוסה משתמש בשתלים באיכות מעולה, מחומרים ביולוגיים תואמים, ובציוד המתקדם ביותר שמאפשר לו לבצע השתלה מדויקת ; רופא שיניים מנוסה, יודע להתמודד בהצלחה עם מצבים מורכבים.


להקפיד על היגיינת פה טובה –  צחצוח שיניים קבוע פעמיים ביום במשך שתי דקות בכל פעם,  וביקורים קבועים אצל השיננית ואצל רופא השיניים.

להימנע מהרגלים מזיקים-  הימנעות מעישון, מצריכת אלכוהול מוגזמת ומהפעלת לחץ יתר על השיניים.

למלא אחר הוראות רופא השיניים – ביצוע כל הבדיקות והטיפולים הנדרשים על פי הנחיות רופא השיניים. 

לדווח על כל בעיה – במקרה של כאבים, נפיחות או תופעות לוואי אחרות, יש לדווח מיד לרופא השיניים.

טפלו בשתלים שלכם כמו בשיניים הטבעיות, ותזכו ליהנות משתלים בריאים ושלמים לאורך שנים. 

ד"ר אלכסנדר

מרפאת ד"ר אלכסנדר היא מרפאת שיניים רב תחומית העוסקת בשיקום הפה, השתלות דנטליות וטיפולי אסתטיקה דנטלית.
המרפאה חדשנית ומאובזרת במיטב הציוד הטכנולוגי המתקדם, ומטפלת בגישה רפואית ייחודית גם במטופלים בעלי מחלות רקע ומטופלים הנוטלים תרופות, אשר נדרשים לתשומת לב מיוחדת בטיפולי השיניים.

האם המאמר עזר לך להבין את הנושא?
האם שתל יכול ליפול - מרפאת שיניים דר אלכסנדר

השתלת שיניים | טיפולי שורש | סתימות | עקירה כירורגית | שיננית

לוגו אלכסנדר צבעוני פוטר

לייעוץ התקשרו:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
דר אלכסנדר - מרפאת שיניים בקרית אונו

מרפאת שיניים ד"ר אלכסנדר

צוות מרפאה דר אלכסנדר

מאמרים נוספים שיעניינו אותך לקרוא