השתלת שיניים זמן החלמה

כמה זמן נמשכת ההחלמה מהשתלת שיניים ומה משפיע עליה?

תהליך השתלת שיניים הפך בשנים האחרונות לפתרון מוביל לשיקום שיניים חסרות, אך אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב מטופלים נוגעת לזמן ההחלמה. בעוד שההליך הכירורגי עצמו אורך בדרך כלל כשעה עד שעתיים, תהליך ההחלמה המלא מורכב מכמה שלבים ומשתנה מאדם לאדם. גורמים רבים משפיעים על משך ההחלמה, ביניהם מצב העצם, כמות השתלים, ואיכות הטיפול.

תמונה ראשית השתלת שיניים זמן החלמה

שלבי ההחלמה מהשתלת שיניים

על מנת להבין את שלבי ההחלמה, יש צורך להכיר את רכיבי השתל הדנטלי, ואת הליך השתלת השיניים.
שתל דנטלי מורכב משלושה מרכיבים – בורג טיטניום, המדמה את שורש השן ומוחדר לעצם הלסת; מחבר – המוברג על השתל; כתר, שמוברג על המחבר.

בשלב הראשון, בורג הטיטניום מוחדר לתוך עצם הלסת. על מנת להרכיב על השתל את המחבר והכתר, בורג הטיטניום חייב להתמזג עם עצם הלסת. תהליך זה עשוי להימשך עד חצי שנה ויותר. רופא השיניים יעקוב

במהלך תקופה זו, אחר התקדמות המטופל, באמצעות בדיקות קבועות של יציבות השתל.
לאחר שהשתל נטמע היטב בעצם הלסת, באופן שיוכל לשאת עליו את הכתר, רופא השיניים יבצע חתך בחניכיים, שגדלו במהלך התקופה מעל בורג השתל, על מנת לחשוף את הבורג ולהגיע אליו. לאחר התהליך, ייתכן שהמטופל ירגיש כאב, שאמור לחלוף בתוך כמה ימים.לאחר כמה שבועות, יחזור המטופל לרופא השינ

יים כדי לקבל את הכתר הקבוע. הברגת הכתר על השתל לא כרוכה בחתכים, כך שמלבד האפשרות של רגישות בחניכיים, לא יהיו למטופל מגבלות אכילה או שמירה על היגיינת הפה.

הנחיות שישפיעו על קצב החלמת השיניים מההשתלה

  • מיד לאחר ההשתלה – סביר להניח שהמטופל יחווה כאב קל ועקצוץ ב-24 השעות הראשונות, ייתכן שיופיעו שטפי דם, נפיחות ודימום קל, שאמורים לחלוף בתוך זמן קצר. אם יש החמרה באחד מהסימפטומים, יש לפנות לרופא באופן מידי.
  • טיפול בכאב – אם מופיע כאב, אפשר לקחת תרופות משככות כאבים, אדוויל (איבופרופן ) או אקמול (פרצטמול ), כל שש עד שמונה שעות. אם הכאב נמשך, ניתן ליטול תרופות מרשם, על פי הנחיית רופא השיניים. הכאב אמור לחלוף בתוך כמה ימים.
  • אכילה ושתייה – כמה שעות לאחר ההשתלה אפשר להתחיל לאכול מאכלים רכים, כמו שייקים, מרקים פושרים, יוגורטים למיניהם. יש להימנע מנוזלים חמים וכן משתייה באמצעות קשית, במשך השעות הראשונות. ביום שלאחר מכן, אפשר לעבוד למזונות מוצקים יותר, אבל חשוב להיות ערניים לתחושות הגוף, ולא לאכול דבר שגורם לכאב.
  • עישון ושתיית אלכוהול – -גם עישון וגם שתיית אלכוהול מעכבים את תהליך הריפוי ומגבירים את הסיכון לזיהום. יש להימנע מניקוטין ומאלכוהול לפחות שבוע לאחר הניתוח, ועדיף אף יותר.
  • חזרה לפעילות סדירה – חלק מהמטופלים מסוגלים לחזור לעבודה באותו יום של הניתוח. אחרים עשויים להזדקק ליום או יומיים כדי להתאושש. מומלץ להימנע בימים הראשונים שלאחר ההשתלה ועד לסיום נטילת תרופות משככות כאבים, מפעילות מאומצת, כמו פעילות ספורט ואימונים.

מהם 10 הגורמים המשפיעים על זמן ההחלמה?

זמן ההחלמה תלוי בכמה גורמים משמעותיים:

  1. מצב עצם הלסת – איכות וכמות העצם משפיעות מאוד על קצב האוסטאואינטגרציה (תהליך היטמעות השתל בעצם). עצם דלילה או דקה עשויה להצריך הליכי השתלת עצם מקדימים. הליך מקדים של השתלת עצם יכול להשפיע באופן דרמטי על זמן ההחלמה הכולל .
  2. מספר השתלים – ככל שמבוצעות יותר השתלות בו-זמנית, כך עשוי תהליך ההחלמה להתארך.
  3. מיקום השתלים – מיקום השתלים הוא הסיבה העיקרית לכך שלשתלים מסוימים לוקח זמן רב יותר להחלים מאחרים. בעיקרון, שתלים שבעצם הלסת התחתונה מחלימים מהר יותר מאלה שבקשת העליונה, בגלל הבדלים במבנה העצם ובצפיפותה.
  4. מצב בריאותי כללי – גורמים כמו סוכרת לא מאוזנת, עישון, הפרעות במערכת החיסון או מחלות המשפיעות על אספקת הדם עלולים לעכב משמעותית את ההחלמה.
  5. גיל המטופל – ככלל, צעירים נוטים להחלים מהר יותר מקשישים.
  6. הליכים נלווים – פרוצדורות כמו הרמת סינוס, השתלת עצם או עקירות שיניים המתבצעות יחד עם ההשתלה מאריכות את תהליך ההחלמה הכולל.
  7. טכניקת הניתוח – שיטות כמו השתלה בהעמסה מיידית לאחר עקירה , מקצרות את משך ההחלמה.
  8. דיוק בהליך הכירורגי – מיומנות רופא השיניים והשימוש בטכנולוגיות מתקדמות, כמו ניתוח מונחה מחשב יכולים להשפיע על טראומת הרקמות ובהתאם על משך ההחלמה.
  9. הקפדה על הנחיות לאחר הניתוח – שמירה על היגיינת פה קפדנית, נטילת אנטיביוטיקה כנדרש והימנעות מפעילויות מסוימות משפיעות משמעותית על איכות וקצב ההחלמה.
  10. קצב הריפוי של הגוף – קיימת שונות טבעית בין אנשים בקצב ההחלמה, גם כאשר כל שאר התנאים דומים. אנשים בריאים באופן כללי, נוטים להחלים מהר יותר, אבל גורמים כמו גיל וגנטיקה עלולים אף הם להשפיע.

באופן כללי, האוסטאואינטגרציה הבסיסית אורכת בין שלושה לשישה חודשים, אך ההחלמה המלאה והשלמת השיקום הפרותטי, עשויות להימשך בין כמה חודשים ועד לשנה שלמה, בהתאם לגורמים שצוינו.

יכול לעניין אותך גם: השתלת שיניים ללא עצם

ד"ר אלכסנדר

מרפאת ד"ר אלכסנדר היא מרפאת שיניים רב תחומית העוסקת בשיקום הפה, השתלות דנטליות וטיפולי אסתטיקה דנטלית.
המרפאה חדשנית ומאובזרת במיטב הציוד הטכנולוגי המתקדם, ומטפלת בגישה רפואית ייחודית גם במטופלים בעלי מחלות רקע ומטופלים הנוטלים תרופות, אשר נדרשים לתשומת לב מיוחדת בטיפולי השיניים.

האם המאמר עזר לך להבין את הנושא?
תמונה ראשית השתלת שיניים זמן החלמה

השתלת שיניים | טיפולי שורש | סתימות | עקירה כירורגית | שיננית

לוגו אלכסנדר צבעוני פוטר

לייעוץ התקשרו:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
דר אלכסנדר - מרפאת שיניים בקרית אונו

מרפאת שיניים ד"ר אלכסנדר

צוות מרפאה דר אלכסנדר

מאמרים נוספים שיעניינו אותך לקרוא