היגיינת הפה – לשיניים בריאות
היגיינת הפה היא אחד הדברים החשובים ביותר שאנחנו יכולים לעשות כדי לשמור על בריאותנו הכללית.
שיניים בריאות מאפשרות לנו ללעוס מזון, לדבר ברור ולחייך. הן גם עוזרות להגן עלינו מפני מחלות חניכיים, אשר יכולות להוביל לבעיות בריאותיות חמורות יותר.
שמירה על היגיינת פה נאותה מסייעת לנשימה רעננה , למניעת ריח רע מהפה, ולעיכוב עששת ומחלות חניכיים.
אנו, ד"ר אלכסנדר וצוות המרפאה, מחויבים לסטנדרטים הגבוהים ביותר בשיטות הטיפול, בחומרים ובמכשור ומעניקים למטופלינו סביבת טיפול משפחתית, נוחה ומרגיעה.
הפלאק – הרובד החיידקי שיש להסירו מדי יום לשמירה על בריאות פה
שמירה על בריאות הפה, משמעותה הסרת הרובד החיידקי (פלאק) הנדבק לשיניים ונמצא בין השיניים. רובד זה נוצר אצל כל אדם, משום שבפה שלנו נמצאים כל הזמן חיידקים, חיידקים טובים וחיידקים מזיקים. הפלאק מתפתח בעיקר אחרי שאנו אוכלים, בעיקר אחרי אוכל המזיק לשיניים, כמו סוכרים.
החיידקים משתמשים בתזונה שלנו ומפרישים חומצות. החומצות הללו מכרסמות בשיניים, ואם לא נקפיד לצמצם את שכבת הפלאק, החומצות יפגעו באמייל השן, יגרמו לחור בשן, לדלקת בחניכיים , למחלת חניכיים, עד למצב של אבדן שיניים.
איך לשמור על היגיינת הפה? צחצוח שיניים
בחירת מברשת השיניים:
מברשת בעלת סיבים רכים – אנשי מקצוע בתחום רפואת השיניים ממליצים על מברשות שיניים בעלות סיבים רכים מכיוון שלחץ רב מדי או צחצוח אגרסיבי מדי עלולים להשפיע לרעה על האמייל והחניכיים. האגודה האמריקאית לרפואת שיניים (ADA) ממליצה על מברשות שיניים בעלות סיבים רכים עם זיפים זוויתיים או רב שכבתיים כדי להבטיח ניקיון מעולה מבלי לפגוע בשיניים.
מברשת נוחה לשימוש – מומלץ לבחור במברשת נוחה לאחיזה, בעלת ראש קטן שיוכל להגיע לכל מקום בפה.
מברשת שיניים חשמלית – מחקרים הראו כי מברשות שיניים חשמליות יכולות להסיר יותר פלאק מאשר מקבילותיהן הידניות. יתר על כן, הטיימרים המובנים בדגמים חשמליים רבים מבטיחים צחצוח במשך שתי הדקות המומלצות, ומקדמים הרגלי היגיינת פה טובים יותר.
מברשת שיניים לגשר – לאנשים שיש להם גשר בפה מומלץ להשתמש במברשת בעלת סיבים רכים. ניתן להשתמש גם במברשת חשמלית, אך לא להפעיל לחץ רב מדי.
כיצד לשמור על מברשת השיניים נקייה? לשטוף לאחר כל שימוש במי ברז; להניח אותה עומדת, כדי שהסיבים יתייבשו; מומלץ שלא להעמיד אותה לייבוש ליד מברשות שיניים אחרות; להחליף את המברשת או את ראש המברשת החשמלית אחת לשלושה חודשים, או כשהסיבים כבר בלויים.
בחירת משחת השיניים:
מומלץ להשתמש במשחת שיניים המכילה פלואוריד. הפלואור מגן על השיניים ומחזק את שכבת האמייל.
צחצוח השיניים באופן יעיל ואפקטיבי:
שיטת הצחצוח – רופאים ממליצים לחלק את השיניים שעל הלסתות לארבעה חלקים, ובכל פעם להתמקד באזור אחר. בסך הכול שמונה אזורי צחצוח.
אופן הצחצוח – יש לסובב את זיפי המברשת לכיוון קו החניכיים ב 45 מעלות, כך שהם ינקו בין החניכיים והשיניים. צחצחו בעדינות בתנועות סיבוביות קטנות. אין לקרצף חזק קדימה ואחורה. יש לצחצח את כל הצדדים של כל שן. יש לצחצח גם את הלשון.
משך הצחצוח – מומלץ לצחצח שיניים פעמיים ביום למשך שתי דקות בכל צחצוח. בקוריאה יצא לאחרונה קמפיין שנקרא 333 – צחצוח 3 פעמים ביום, 3 דקות לאחר הארוחה ולמשך 3 דקות.
ביקור קבוע אצל רופא השיניים והשיננית – ככל שנשמור על היגיינת הפה, עדיין הפה שלנו חשוף לחיידקים וליצירת פלאק. ביקור קבוע במרפאת שיניים, אחת לחצי שנה וטיפול שיגרתי אצל שיננית אחת לחצי שנה להסרת הרובד החיידקי, יסייע לשמור על שיניים בריאות .
אצלנו, מרפאת השיניים של ד"ר אלכסנדר, ניתן לקבל את הוראות הצחצוח (כולל סוג המברשות, החוטים, חומרי השטיפה) המותאמות אישית לכל מטופל, במקרה של סתימות, שתלים או כתרים.
אימוץ הרגלים נוספים לשמירת היגיינת פה
הקפדה על שתיית מים – מים עוזרים לשמור על היגיינת הפה. שתיית מים שומרת על רמה גבוהה של רוק בפה שמגן על השיניים מפני עששת וגם עוזר להגן מפני חיידקים. כדאי לשתות מים המכילים פלואוריד. שתיית מים עם כמות נכונה של פלואוריד מגנה על השיניים לאורך כל היום.
מזון ושתיה – להגביל צריכת ממתקים ומשקאות ממותקים. לאכול תזונה מאוזנת.
לוותר על עישון – העישון מגדיל את הסיכוי למחלות חניכיים.